top of page

למה זה כל כך קשה? ואיך מתחילים בכלל? המדריך השלם למיון חפצים



לכולנו יש חדר או ארון בבית שבו נמצאים כל הדברים שאספנו לאורך השנים. דברים שאנחנו כבר לא בטוחים מאיפה קיבלנו או ממי, אבל יש להם איזשהו ערך עבורנו ואנחנו לא יודעים איך להיפטר מהם. אין ספק שהחלק הכי קשה הוא מיון החפצים. בשביל זה אני פה איתך! מיון חפצים הוא דבר מאד רגשי ואישי. בין אם זה החפצים שלך או של ילדייך. העצה שלי - תתחילי מהקל אל הכבד. קודם כל מחפצים שאת יודעת שאת כבר מעוניינת למסור או לזרוק ורק בסוף למיין חפצים עם ערך סנטימנטלי. למה בעצם אנחנו מגיעים למצב של עומס חפצים? הסיבה לרוב רגשית. בעולם של היום, הרבה חפצים מסמל שפע - אם אני קונה לילדים שלי הרבה אז אני דואגת שלא יחסר להם כלום וזה אומר שאני אוהבת אותם. אז בואי ניזכר רגע למה בכלל חשוב למיין? מה מטרת המיון? הסיבה היא שאני רוצה לייצר סביבה נעימה ואסתטית שמכילה רק את מה שצריך. אני רוצה שלילדים שלי יהיה כיף לשחק במשחקים שלהם, שהם לא יחוו תיסכול. תחשבי רגע כמה מתסכל זה להרכיב פאזל של 100 חלקים, להרכיב 95 ואז לגלות שחסרים עוד חמש חתיכות אחרונות של הפאזל ואני לא יכולה להשלים אותו? אני גם רוצה שיהיה יותר קל להחזיר למקום. כשיש מעט משחקים ההחזרה למקום תהיה מהירה ואפקטיבית כי הילדים שלי ידעו איפה כל דבר נמצא, מה שיתן להם ביטחון. אז אחרי שהבנו מה עומד מאחורי המיון, ניגש לשלב הבא - הטרמה אני משתפת את בני המשפחה בתהליך שהולך לקרות בתקופה הקרובה (אם לא שיתפת אותם כבר..) אני ממש ממליצה לכנס ישיבה משפחתית לדבר על התהליך ולהטרים (מלשון טרם). את הילדים הבוגרים יותר את ממש יכולה להזמין להיות חלק מהתהליך, לספר להם שאת רוצה שהבית יהיה יותר נעים ולשאול אותם האם יש חפצים ספציפים שהם היו רוצים לשמור? אולי יש חפצים שאתה יודע שאתה כבר לא צריך? נוכל להעביר אותם לילדים אחרים שיש להם מעט משחקים והם ממש ישמחו למשחקים חדשים. אפשר לדבר איתם על איך ירגיש הילד שיקבל את המשחקים שלך? ואיך אתה מרגיש כשאתה נותן משהו שאתה כבר לא צריך? חלק מהילדים יכולים להביע התנגדות להיפרד מחפצים מסוימים - אפשר לדבר גם על תהליך של פרידה מחפץ, זוכר שנפרדת מהמוצץ? בהתחלה היה לך קשה ועכשיו אתה בכלל לא צריך אותו… ככה גם עם הדובי, תראה חסרה לו אוזן והוא כבר ממש בלוי…. את תהליך המיון עצמו, בעיקר עם הילדים הקטנים יותר, אני מציעה לעשות בלי הילדים, כי זה לרוב מקשה לעשות את זה יחד איתם. ועכשיו לשלב הבא - נקבע תאריך. כמו כל דבר בחיים (לפחות אצלי) אם הוא לא נמצא ביומן הוא לא קורה ולכן אני נועצת תאריך ביומן ועדיף לשבוע הקרוב. אני מזמינה אותך להיות אמיצה ולהסתכל לפחד בעיניים! ולפנות את הזמן, מה שצריך להיות לנגד עינייך הוא איך יראה האזור בסוף התהליך ומה את וילדייך יקבלו בסוף התהליך.




יאללה לתהליך עכשיו תבחרי חדר (רוב הסיכויים שבחרת את חדר המשחקים נכון? כי הוא הכי מבולגן ועמוס….) מה שאת צריכה למיון זה: שקיות למסירה בצבע אחד ושקיות לאשפה בצבע אחר, וקופסאות אחסון שכנראה יש לך בבית. כדי שיהיה לך יותר קל להחליט מה למסור ומה להשאיר, תפרשי על הרצפה לפניך את כל החפצים לפי קטגוריות: כל חומרי היצירה ביחד, כל הפאזלים ביחד וכו' עכשיו כשכל המשחקים פרוסים לפניך, את יכולה לראות מה יש לך בדיוק ולבצע את המיון בקלות, ואת מה שהולך את מחלקת בין שקיות התרומה והפח.

לפי מה את ממיינת? 1. שלמות המשחק - כל משחק שחסר בו חלקים לכן הוא לא יכול לשמש לאותה מטרה לשמו הוא קיים. 2. בלאי - אם המשחק שבור או בלוי. 3. אורות ורעשים - כל מה שמעצבן אותך. 4. אם את שונאות את המשחק וכבר מזמן רצית להעיף אותו ולא היה לך נעים - עכשיו זה הזמן. 5. חפצים שקיבלת ולא ברור לך מה המטרה שלהם, או שהם מתסכלים 6. ספרים - שמתי לב לאחרונה שיש המון ספרים שאני לא אוהבת את המסר שלהם, או את האיורים או כל דבר זאת ההזדמנות להעביר אותם הלאה! טיפ קטן לגבי ספרים - אפשר ללכת לספריה העירונית ולהחליף עד 4 ספרים בשבוע!

אז מה משאירים? מה הדברים שאת רוצות שיהיו לך בבית? דברים פשוטים, אסתטיים, מוצרים שעשויים מחומרים טבעיים או עמידים, והכי חשובה שתאהבי אותם. אפשר פלסטיק אבל כדאי שיהיה איכותי. בובות- תשארי כמות הגיונית לפי מספר הילדים בבית - 4-5 בובות לכל ילד זה לגמרי מספיק. משחקים שמעודדים תנועה, כלי נגינה, משחקי קופסא, פאזלים, משחקים שמעודדים דימיון, תחפושות (בכמות הגיונית) מגנטים, קוביות, וחומרי יצירה כמובן. מכל אלה תשאירי כמות מצומצמת ואיכותית. וזה הזמן להוציא את השקיות לגמרי מהבית, אחרת הם יחזרו הדרך לערימת בלגן. אולי תכניסי לרכב, או שתקחי ישר למקום של מסירה, חנות יד 2. חשוב להוציא אותן לפני שהילדים רואים ורוצים לפתוח הכל. השלב הבא הוא יצירת איחסון שקט וסידור החדר עם החפצים שנשארו. ההמלצה שלי היא כרגע לאחסן בארון לפי קטגוריות את הציוד, להשאיר לילדים מעט משחקים על המדף ועדיין לא לסדר.


אם הגעת עד לכאן והתחלת למיין, אבל לא בטוחה איך ממשיכים, אני ממליצה לך לרכוש את המדריך לאחסון השקט. המדריך המלא שנותן לך את כל ההסברים איך לקחת את הסידור לשלב הבא ולסדר את האחסון שלך בצורה הכי נגישה ונכונה לך.

זה כמו מתכון מנצח, סיסטם שעובד בכל פעם.

וכל זה בעלות של משחק קופסא אחד!













Comentários

Avaliado com 0 de 5 estrelas.
Ainda sem avaliações

Adicione uma avaliação

חדש בבלוג

bottom of page